Mucenici fierti


     Ingrediente:
  • 200 gr mucenici
  • 1,5 l apa
  • nuci (optional)
  • scortisoara
  • zahar
  • esenta rom
     Mucenicii se pot face acasa (faina, apa, sare), dar se gasesc si in magazine. Eu am avut un pachet de 200 gr mucenici marca "Bunataria". Am pus 1,5 l apa la fiert cu putina sare. Cand a inceput sa fiarba am pus mucenicii si i-am lasat la foc mic. Sunt gata cand se ridica la suprafata, cam 10 minute.


     Mucenicii se pot servi traditional (in "supa") , sau se poate ingrosa lichidul cu faina (40 gr). Eu am vrut sa iasa ca un fel de budinca, asa ca am ingrosat-o putin mai mult.


     Adaugam zahar, scortisoara, esenta de rom, toate dupa gust. Se pot pune si nuci.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu