joi, 17 mai 2012

Penne cu ton

     Ingrediente:
  • 200 gr penne
  • o conserva mare de ton
  • 250 ml sos de rosii/rosii pasate
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 2 lingurite oregano
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita busuioc
1. In primul rand punem pennele la fiert, dupa instructiunile de pe ambalaj.     
2. Urmeaza sa facem sosul. Taiem ceapa si usturoiul marunt si le punem la calit in 2 linguri de ulei de masline. 
3.  Adaugam tonul scurs de ulei/apa. Calim 2-3 minute.
4. Adaugam sosul de rosii, oregano si busuioc si mai lasam circa 3 minute. Daca este nevoie se mai condimenteaza cu sare/piper.
5. Dupa ce s-au fiert pennele, le strecuram si le clatim cu apa rece.
6. Dupa preferinte, sosul se poate turna peste paste la servire, sau se pot amesteca in prealabil. Presarati niste parmezan si e gata de servire.
Pofta buna!

2 comentarii: