vineri, 22 iunie 2012

Briose cu coacaze


      Mi-au placut foarte mult aceste briose deoarece sunt combinatia perfecta dintre dulce si acrisor, iar textura este un contrast intre aluatul fraged si coacazele crocante. Le-am facut cu coacaze proaspete de sezon, dar pot fi facute si din coacaze congelate. Pot fi facute chiar si din alte fructe de padure.
      Ingrediente:
  • 1 cana coacaze
  • 2 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 lingurita coaja de portocala
  • 100 gr unt la temperatura camerei
  • 1 cana si jumatate de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de lingurita de sare
  • 1/2 cana suc de portocale proaspat stors
       In primul rand, incalzim cuptorul la 180 C. Peste coacaze punem 1-2 linguri de faina si amestecam. Acest lucru ajuta coacazele sa se distribuie uniform in aluat.
       Intr-un bol frecam untul cu zaharul pana are o consistenta de pasta. Adaugam ouale, coaja si sucul de portocale. Trebuie sa mentionez ca sucul de portocale poate fi inlocuit cu aceeasi cantitate de iaurt/smantana, avand acelasi rezultat si nu schimba gustul.
       Dupa ce totul e amestecat bine incorporam faina, dar avem grija sa nu amestecam foarte mult compozitia, pentru ca atunci briosele vor iesi dense si nu vor mai fi pufoase. Apoi adaugam coacazele si amestecam cu grija.
       Turnam in forme de briose si le dam la cuptor pentru 20-25 minute, sau pana cand o scobitoare introdusa in mijloc iese curata.
Rezultatul...yum yum :)
Pofta buna!

Un comentariu: