Imi place aceasta
reteta deoarece este un desert usor, rapid si...gata portionat! Pentru aceste
mini placinte cu mere vom avea nevoie de o tava pentru briose.
Aluat:
- 256 gr faina
- 152 gr unt 82%/untura (rece)
- 1 lingurita sare
- 1 lingura zahar
- 5 linguri de apa (rece)
Umplutura:
- 5 mere de marime medie
- 150 gr zahar
- 2 lingurite de scortisoara
- 6 linguri de faina
- 2 linguri de unt (rece)
Se
preincalzeste cuptorul la 220 C. Nu este nevoie sa tapetam sau sa gresam tava.
Intr-un bol se
adauga ingredientele pentru aluat. Foarte important este ca untul/untura sa fie
rece de la frigider, astfel cand se va coace aluatul va fi faramicios. Cea mai
buna crusta este cea cu untura, dar depinde de preferintele fiecaruia.
Untul se
incorporeaza cu o furculita (sau cu blenderul) pana cand compozitia arata ca
niste bulgari marunti. Apoi se adauga apa, cate o lingura pe rand, pana aluatul
se incorporeaza dar sa nu fie prea lipicios.
Pe o suprafata
tapeptata cu faina se scoate aluatul, se intinde si se taie 12 cercuri de circa
10cm diametru (eu am folosit un bol). Restul aluatului il folosim sa decoram
placintele. Se pune fiecare cerc in tava si se apasa pentru a lua forma unui
bol.
Merele se curata de coaja, se taie marunt si se amesteca
impreuna cu restul ingredientelor pentru umplutura (in afara de unt) si se pune in formele cu
aluat. Deasupra se pune putin unt pe fiecare in parte, iar apoi se pot decora
cu restul de aluat.
Se dau la cuptor
pentru 16-18 minute sau pana crusta capata o culoare maronie deschisa.
Se servesc simple
sau cum imi place mie cel mai mult, cu inghetata de vanilie.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu