marți, 20 martie 2012

Chocolate Lava Cake


     Acesta este desertul meu preferat deoarece ador ciocolata si pentru ca este foarte rapid de facut. In numai 30 minute te poti rasfata cu aceasta prajitura cu interior moale, care se revarsa precum lava. Pentru iubitorii de ciocolata acesta poate fi desertul perfect.

     Ingrediente pentru 10 portii:
  • 118 gr ciocolata amaruie
  • 113 gr unt/margarina
  • 1 cana zahar pudra
  • 2 oua + 2 galbenusuri
  • 6 linguri de faina
      Preparare:
  1. Incalzim cuptorul la 218 grade C.
  2. Ciocolata si untul se pun impreuna intr-un bol si se topesc in microunde, apoi se amesteca.
 
     3.Adaugam zaharul pudra.
 
     4. Adaugam ouale si amestecam bine.
 
     5. Incorporam faina.
 
     6. Turnam compozitia in forme de muffins in care punem si hartie de copt pentru muffins.

 
  
     7. Dam la cuptor pentru maxim 10 minute (sau pana marginile sunt ferme, iar mijlocul moale). Din experienta mea, nu trebuie lasat mai mult de 10 min deoarece mijlocul nu va mai fi lichid. 
     8. Se scot din cuptor si se lasa 1 minut la temperatura camerei.

      9. Se pot servi simple, cu zahar pudra, fructe (proaspete sau din dulceata), sau cu inghetata de vanilie - cea mai potrivita combinatie, pentru contrastul dintre cald si rece.

Pofta buna!

2 comentarii: