joi, 15 martie 2012

Orez chinezesc (fried rice)


     Ingrediente:
  • 1 ceapa medie
  • 3 catei usturoi
  • 2 oua
  • 1 cana legume (morcov, mazare, ardei etc.)
  • 250 gr orez
  • sos de soia
  • 1/2 lingurita ulei de susan
  • 2 fire ceapa verde (optional)
     Orezul se fierbe, se scurge si se clateste cu apa rece. Pont: este bine ca orezul sa stea peste noapte la frigider, pentru a absorbi toata umezeala. 
     Ceapa si usturoiul taiate marunt se pun la calit in putin ulei. Se adauga legumele si se prajesc pana se inmoaie, apoi se pun si ouale batute.


     Adaugam orezul si amestecam repede circa 1 minut. Se stinge focul si se adauga sos de soia (dupa gust), ulei de susan si ceapa verde taiata rondele.


     Eu am servit cu surimi, ciuperci si brocoli.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu