luni, 9 aprilie 2012

Cinnamon Rolls


     Reteta pentru 16 rulouri cu scortisoara pufoase si delicioase.
     Aluat:
  • 1 plic (7gr) drojdie uscata
  • 175 ml lapte gras 3,5%
  • 50 gr zahar
  • 50 ml apa calda
  • 1/4 lingurita esenta de vanilie
  • 1 ou
  • 1 lingurita sare
  • 60 gr unt topit + inca 60 gr pentru uns
  • 512 gr faina
     Umplutura:
  • 76 gr unt la temperatura camerei
  • 150 gr zahar brun
  • 50 gr zahar
  • 2 linguri de scortisoara
     Glazura:
  •  128 gr zahar pudra
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingura unt
  • putin lapte cald
  • 1 lingura crema de branza (optional)
   
     Cum se face:
  1. Combinam apa calda cu 1 lingura de zahar si drojdia uscata. Lasam sa actioneze 5 minute.

     2.  Intr-un bol mare amestecam urmatoarele ingrediente: zahar, unt, lapte, ou, sare.  Adaugam jumatate din cantitatea de faina, drojdia si esenta de vanilie. Se incorporeaza usor si restul de faina. Aluatul trebuie framantat 5-7 minute.

     3.  Aluatul se formeaza intr-o bila, se pune intr-un vas bine uns cu ulei si se unge si deasupra. Se acopera cu folie de plastic si se lasa la dospit pana se dubleaza.


     4.  Amestecam zaharul, zaharul brun si scortisoara.
     5.  Se intinde aluatul 38x23 cm. Se intind cele 76 gr unt pe suprafata aluatului si se adauga zaharul cu scortisoara.

     6.  Rulam aluatul si il taiem in 16 bucati (in jumate, apoi jumate samd).


     7.  Punem rulourile intr-o tava de 33x23 cm. Le acoperim cu folie si le lasam la dospit pana se dubleaza.


     8.  Se ung cu unt si se dau la cuptor la 180 C pentru maxim 30 min, sau pana prind culoare aurie.


     9. Se amesteca ingredientele pentru glazura si se toarna peste rulourile calde.

Pofta buna!
    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu