marți, 24 aprilie 2012

Carne de porc in stil chinezesc


     Ingrediente:
  • 300 gr carne porc/vita
  • 1-2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita ghimbir pudra
  • 1 ardei iute (optional)
  • 150 ml apa/supa
  • 6 linguri sos de soia
  • 1 lingura sos de stridii
  • 4 linguri de ulei
  • 1/2 lingurite ulei de susan
  • 3 lingurite amidon
  • 2 linguri apa
     Carnea se taie felii foarte subtiri (cel mai bine se taie daca e pe jumatate inghetata). Se amesteca bine cu : 3 linguri sos de soia, 1/2 lingurita ulei de susan, 3 lingurite amidon, 2 linguri apa. Se lasa la marinat circa 30 de minute.
      Se incing 2 linguri de ulei si se adauga usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute. Se adauga ceapa taiata si se lasa 3-4 minute, pana se inmoaie. Apoi se scot si se pun de-o parte.

 
      Se incing din nou 2 linguri de ulei si se pune carnea marinata.


     Cand isi schimba culoarea, se stinge cu 150 ml apa/supa si se fierbe 2 minute, pana se ingroasa sosul. Se adauga legumele, sosul se soia si de stridii si se mai lasa cateva minute.


                                                               Se poate servi cu orez.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu