marți, 8 mai 2012

Baigli cu nuca si mac


     Aluat (pentru 2 baigli):
  • 100 gr smantana
  • 10 gr drojdie proaspata
  • 1 ou + 1 ou pentru uns
  • 250 gr faina
  • 125 gr margarina
  • 25 gr zahar pudra
     Umplutura cu nuca (pentru 2 baigli):
  • 1 lingurita esenta rom
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 200 gr zahar pudra
  • 50 ml lapte
  • 200 gr nuca macinata
  • 1 lingura pesmet
  • optional stafide
     Umplutura cu mac (pentru 2 baigli):
  • 1 lingurita esenta rom
  • 200 gr zahar pudra
  • 200 gr mac macinat
  • 50 ml lapte
  • coaja de lamaie
      De preferinta, aluatul se pregateste cu o zi inainte. Cum procedam:
               1. Incalzim smantana la microunde, apoi adaugam drojdia.
               2. Amestecam faina cu margarina taiata bucatele, zaharul si putina sare.
               3. Adaugam oul si smantana la faina.
               4. Aluatul format se acopera cu folie de plastic si se pune la frigider pana a doua zi. 
               5. Separam aluatul in 2 bucati aproximativ egale si le intindem in forma dreptunghiulara.
               6. Adaugam umplutura si o intindem uniform.
               7. Rulam pe partea lunga si sigilam capetele.
               8. Ungem cu ou si lasam deoparte 30 minute. Intre timp pornim cuptorul la 180 C.
               9. Mai ungem inca o data cu ou si le impungem cu o scobitoare.
              10. Le punem la cuptor pentru 30-40 minute. Cuptorul nu trebuie deschis primele 15-20 minute!

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu