joi, 26 ianuarie 2012

Gogosi cu crema de vanilie


     
     Ingrediente:
  • 1 lingura drojdie granulata
  • 236 ml lapte cald
  • ½ cana cartof fiert pasat
  • 256 gr faina
  • ½ lingurita sare
  • 50 gr zahar
  • 2 linguri ulei
     Se amesteca drojdia cu laptele cald si putin zahar si se lasa aproximativ 5 minute. Apoi se adauga cartoful fiert pasat si 2 linguri ulei.
     Separat se combina ingredientele uscate, la care se adauga apoi compozitia de mai sus. Aluatul format se framanta putin pentru a incorpora bine ingredientele, apoi se lasa la dospit pana se dubleaza. Se intinde la o grosime de aproximativ 1 cm si se taie forme rotunde. Se lasa din nou la dospit cam o jumatate de ora. Apoi se prajesc in ulei pe ambele parti.

     Se pot servi cu zahar pudra sau umplute (crema, gem). Eu le-am umplut cu budinca de vanilie.

     Budinca de vanilie:
  • 472 ml lapte
  • 2 oua
  • 130 gr zahar
  • 64 gr faina
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingura unt
  • Putina sare
     Laptele se pune la incalzit. Separat se amesteca zaharul, faina si putina sare, la care se adauga ouale batute. Aceasta compozitie se adauga la lapte si se amesteca rapid cu telul. Se ia de pe foc si se adauga vanilia si untul.
     Cu un cutit subtire am facut o taietura mica laterala pentru fiecare gogoasa. Dupa ce s-a racit budinca, am pus-o intr-o pompa de ornat torturi si am umplut gogosile. Apoi le-am dat prin zahar pudra.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu