sâmbătă, 25 februarie 2012

Gomboti cu prune


     Inspirata de o reteta de pe internet m-am gandit sa fac si eu acesti gomboti cu prune. Desi nu am mai facut niciodata si pare putin complicata reteta, va pot spune ca merita efortul. Sunt gustosi!

     Ingrediente:
  • 500 gr piure
  • 125 gr faina
  • 1 ou
  • 1/2 lingura ulei
  • 500 grame prune din compot
  • 8 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 150 gr pesmet
  • 50 gr unt
     Pentru aluat avem nevoie de un soi de cartofi fainosi (de ex: cartofi rosii), pe care ii vom pune la fiert. Apoi se zdrobesc si se cantaresc 500 gr, la care vom adauga faina, oul si uleiul.


     Despicam prunele in doua si scoatem samburii afara. Adaugam 2-3 linguri de zahar si 1 lingurita de scortisoara.

     Punem apa la fiert intr-o oala mare, iar intr-o tigaie rumenim pesmetul in unt (la foc mediu, cam 3 minute).
     Tapetam bine cu faina suprafata pe care vom lucra. Vom imparti aluatul in functie de cate prune avem si de marimea lor. Eu am folosit 26 prune de marime medie. Deci am taiat aluatul in 26 bucati aproximativ egale si le-am format in bilute. Apoi le-am intins, am pus pru.na in mijloc, le-am sigilat bine si le-am rotunjit din nou.
     Se pun in apa care fierbe (dar nu clocoteste) si se lasa la fiert pana se ridica la suprafata. Se scot cu o paleta si se dau prin pesmet.
 Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu