joi, 16 februarie 2012

Papricas de pui


     Ingrediente:
  • 500 gr pui
  • 2 cepe medii
  • 1 lingura ardei macinat
  • 6 linguri smantana min 20% grasime
  • 2 1/2 cani faina
  • 2-3 oua
  • condimente (sare, piper, vegeta, boia)
     Se caleste ceapa, apoi se adauga puiul, ardeiul macinat si condimentele. Daca este nevoie se adauga putina apa, dupa care se acopera si se lasa la foc mic.


     Intr-o oala se pune apa la fiert. Pentru galuste punem faina intr-un bol, impreuna cu ouale si putina sare. Amestecam si apoi adaugam apa putin cate putin (aproximativ 1 cana si jumatate).

     Cand fierbe apa adaugam galustele, cu ajutorul unei razatoare pentru galuste ( asa arata razatoarea http://www.albif.ro/products/dumplings-grater-hole-size-0-75-cm).  Se lasa la fiert circa 10 minute.


     Adaugam smantana la pui si apoi galustele (pe care le-am scurs de apa).


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu