Vom avea nevoie de:
- orez special pentru sushi
- otet din orez
- sos de soia
- foi de alge nori
- pasta de wasabi
- betisoare pentru servit
- covoras din bambus pentru rulat
- un bol cu apa
Mai avem nevoie si de ingrediente pentru umplutura. Aici depinde de gusturile fiecaruia. Eu am folosit urmatoarele ingrediente:
- somon afumat
- batoane de crab
- castravete
- avocado
Intr-un vas se incalzesc 2 linguri de otet de orez cu 1 lingura zahar si 1/2 lingurita sare. Cand zaharul si sarea s-au dizolvat, se ia de pe foc si se raceste intr-un castron pus in apa cu gheata. Dupa ce s-a racit se toarna cate putin peste orez, iar intre timp se amesteca cu mare grija si se face vant cu un evantai (sau ce aveti la indemana). Orezul il punem pe masa de lucru si trecem la pasul urmator.
Taiem o foaie de nori in 2 si asezam o bucata pe covorasul din bambus (pe care eu l-am acoperit cu folie de plastic - este mai practic). Atentie! Foaia de nori are o parte lucioasa/fina si una mata/aspra. Vom aseza foaia cu partea lucioasa in jos, aproape de capatul covorasului de bambus (partea apropiata de noi).
Apoi ne inmuiem mainiile in bolul cu apa (pentru a nu se lipi orezul de maini) si luam cam o mana de orez. Il distribuim usor pe foaia de nori, incat sa nu zdrobim boabele de orez, dar lasam liber 1 cm pentru a se sigila bine ruloul. Se pune foarte putina pasta de wasabi de-a lungul orezului, iar peste adaugam somonul afumat si avocado.
Produsul final...
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu